Kod konjarskih vatri

Da nam se običaj ne satre, opet će plamtjet konjarske vatre.

Manifestacija "Kod konjarskih vatri" dobitnik je ZLATNE POVELJE nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2018. u kategoriji Najbolja ruralno-turistička manifestacija.

Svjetla reflektora, kamera i fotoaparata uvijek su uprta u dobitnika ZLATNE POVELJE
nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2018., u kategoriji Najbolja ruralno-turistička manifestacija.

Play

Prilog "Kod konjarskih vatri" 2016. godine - Vinkovačka TV

Slider
Image is not available
15. manifestacija "Kod konjarskih vatri" u 2020. godini je odgođena zbog ograničenja izazvanih pandemijom Covid 19 i preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske
Da se naše Vatre ne ugase i ne zaborave, ove Vas godine organizatori manifestacije na njih žele podsjetiti konjaničkom povorkom s upaljenim bakljama...
Image is not available

Zbog ograničenja izazvanih pandemijom Covid 19 i preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, bili smo primorani odgoditi održavanje 15. manifestacije "Kod konjarskih vatri" u 2020. godini.

Ne dopuštajući da se naše i vaše Vatre ugase i zaborave ove Vas godine Zavičajni muzej Stjepan Gruber u Županji, Konjogojska udruga „Stari graničar“ i Povijesna postrojba „Serežani“ iz Županje žele na Vatre podsjetiti organizirajući skromnu povorku ulicama našega grada s upaljenim bakljama koja će se održati:

29. svibnja 2020. godine u 20:00 sati,
od Muzeja do Gradske uprave.

Izađite na ulice našega grada u predvečerje Dana državnosti, dočekajte naše vatrene konjanike i sjetite se kako su se nekada družili konjari, kako se nekada dizala uzbuna u Vojnoj krajini te kako smo posljednjih godina s puno ljubavi i oduševljenja zajednički uživali u toj vatrenoj idili i drugim bogatim popratnim sadržajima u parku Muzeja…

Hvala Vam na podršci, razumijevanju i neka naša upaljena vatra u rukama naših konjanika proguta sve naše patnje koje smo prošli ove godine u pandemiji, a mi se nadamo i vjerujemo da ćemo se dogodine vidjeti na još boljoj, većoj i atraktivnijoj – 15. jubilarnoj manifestaciji „Kod konjarskih vatri“ 2021. godine.

Slider
previous arrow
next arrow
Slider
Izjave
"Ova manifestacija postala je dio turističke ponude Županje, a program jubilarne 15. biti će još sadržajniji i bogatiji i Županja će ih jako dobro obilježiti."
Davor Miličević
Gradonačelnik Grada Županje
"Ovom jedinstvenom manifestacijom budimo uspomene na nekadašnja vremena, čuvamo baštinu i na suvremen način prezentiramo bogatu kulturu Šokaca, Slavonaca, Županjaca."
Janja Juzbašić
Ravnateljica Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber
"U tom običaju ima toliko puno topline, duhovnosti, tradicije, da on naprosto mora i dalje trajati."
Zvonimir Stjepanović
Pjesnik i publicist
Predsjednik Komisije za djelatnost iz područja kulture
"Oduševljena sam viđenim! Manifestacija je opravdala dobivenu Zlatnu povelju Suncokreta ruralnog turizma"
Dijana Katica
Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" Zagreb
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
Slider